SMULLEND HET NIEUWE JAAR IN

LEKKERNIJ VOOR OUDJAAR

Het is bijna oud & nieuw. Dan eet je vaak een oliebol of appelflap. Maar wil je een keer iets anders? Probeer dan deze lekkernij eens. Ook lekker als toetje.

Zet de ingrediënten klaar.

Meng het bakmeel met het zout. Roer het ei en de melk erdoor tot een glad beslag.

Snijd de appel in plakjes en meng deze met de rozijnen, krenten en poedersuiker door het beslag.

Smelt de boter in de pan. Schep met een kleine pollepel het beslag in de koekenpan.

Bak op laag vuur tot de onderkant mooi goud bruin is en draai om.

Pak de spullen voor de garnering. Smelt de chocola.

Serveer de lekkernij met de jam, ijs, poedersuiker en gesmolten chocola.

Eet smakelijk!

Kijkje in de keuken bij Richard en Arjan

Richard en Arjan hebben de lekkernij voor oudjaar gemaakt. Dat doen ze in eetcafé De Roef in Sliedrecht. Deze lekkernij wordt ook wel drie in de pan genoemd. Als je een grote koekenpan hebt, kun je drie lekkernijen tegelijk in de pan maken.

Deel dit artikel