LEKKER SMULLEN

SURINAAMSE NASI

Je hebt vast wel eens nasi gegeten. Maar wist je dat er ook Surinaamse nasi bestaat? Jamareau is Surinaams en deelt zijn recept. Hij werkt, net als onze kok Bram, bij lunchroom Lekker in Rotterdam.

Welke ingrediënten heb je nodig?

Stap 1

Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en gember ongeveer 5 minuten.

Stap 2

Voeg de trassi en garnalen samen met het water toe. En roer goed door elkaar. Voeg dan de kip toe.

Stap 3

Voeg als de kip gaar is de prei en paprika toe. En roer nogmaals goed door elkaar.

Stap 4

Voeg de koude, gekookte rijst toe en bak deze 8 minuten mee.

Stap 5

Voeg daarna de pimentpoeder en de zoete en zoute ketjap toe.

Stap 6

Voeg de verkruimelde maggiblokjes en paksoi toe. Bak dit ongeveer 5 minuten.

Stap 7

Proef de Surinaamse nasi en breng eventueel op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

TIP VAN JAMAREAU!

‘De Surinaams nasi is misschien nog wel lekkerder met komkommer in zuur en gebakken uitjes. Eet je geen vlees? Kies dan voor vegetarische kip. Dat is net zo lekker.’

MEER RECEPTEN

Ben jij nog niet uitgekookt? Dat komt goed uit. We hebben nog meer recepten voor je Klik op een afbeelding voor het recept. Veel kookplezier!

Deel dit artikel