GoOV-APP

WIL JIJ ZELFSTANDIG REIZEN?

Ga jij met de taxi naar je dagbesteding? Of naar je werk? En wil je graag zelfstandig reizen met het openbaar vervoer? Dan is de GoOV-app misschien wel iets voor jou.

GoOV is een app die je op je mobiele telefoon kan gebruiken. De app helpt je om zelfstandig en veilig met het openbaar vervoer te reizen. Hierdoor kan je alleen naar je dagbesteding of werk reizen. Maar ook naar je familie of vrienden. Je hebt dan geen taxi nodig.

Hoe werkt de GoOV-app?

De GoOV-app werkt makkelijk. Je kiest een bestemming uit je lijst. Daarna zie je stap voor stap de route van je huis tot je bestemming. In de app staat hoe je naar de halte moet lopen en hoe laat de bus of trein komt. Ook staat er bij welke halte je moet uitstappen en hoe je het laatste stukje naar je eindbestemming loopt.

Hulplijn

Stap je in een verkeerde bus of trein? Geen probleem! Je krijgt gelijk een berichtje van de Hulplijn van de GoOV-app. Daarin staat hoe je verder moet reizen. Ben je verkeerd gelopen? Of de weg kwijt? Ook dan is er altijd hulp. Met de hulpknop bel je met de Hulplijn. Zij leggen uit waar je heen moet lopen.

Een training

Voordat jij de GoOV-app gaat gebruiken, krijg je eerst een training. Dit doe je samen met je begeleider of ouder. Je leert stap voor stap hoe de app werkt. Samen oefen je een paar keer de reis naar jouw bestemming. Gaat dit goed? Dan kan je zelfstandig gaan reizen.

Moniek Sik (17), Ervaringsdeskundige GoOV-app

‘Door de GoOV-app heb ik geleerd om zelfstandig te reizen en heb ik meer vrijheid gekregen. Ik reis nu zelf naar mijn school en stage. En in mijn vrije tijd ga ik alleen naar vriendinnen of de stad. Ik hoef niet meer iemand te vragen om mij te brengen. Dat is super fijn! Het is ook goed voor de toekomst. Ik kan naar een school, stage of werk verder weg. Dus heb ik nog meer keuze.’

Wil jij de GoOv-app proberen?

Wil jij meer weten over de GoOV-app? Of de app uitproberen? Neem dan contact op met Lex Eikenaar van ASVZ: leikenaar@asvz.nl. Bekijk ook de filmpjes.

Deel dit artikel