LEKKER VEGETARISCH

FALAFEL MET TZATZIKI

Falafel zijn balletjes gemaakt van kikkererwten. Lekker met een pitabroodje en tzatziki saus. Eet smakelijk!

Leg alle ingrediënten klaar.

Laat de kikkererwten
goed uitlekken. Pureer
de erwten 30 seconden.

Voeg de ui, knoflook, koriander, peterselie, bakpoeder, komijn, bloem, peper en zout toe.

Pureer dit 10 seconden. Dek het mengsel af en laat 30 minuten staan.

Maak kleine balletjes
en bak ze in de pan
bruin en gaar.

Snij de komkommer in dunne reepjes. Meng de komkommer met de kwark en de kruidenkaas.

Bak de pitabroodjes af, snij ze open en doe de sla en falafel erin.

Schep de kwark
erbij. Garneer met
blokjes tomaat.

Kijkje in de keuken bij Richard en Arjan

Richard en Arjan hebben de falafel gemaakt. Dat doen ze in eetcafé De Roef in Sliedrecht.

Deel dit artikel