GRIEKS

MOUSSAKA

Moussaka is een ovenschotel uit Griekenland met aubergine, courgette, aardappel, tomaten en kaas. Je kan er ook gehakt aan toevoegen. Eet smakelijk!

Welke ingrediënten heb je nodig?

Bak de aubergines en courgettes en laat ze uitlekken op papier. Bak de aardappelschijfjes.

Bak de ui, de tomaten en het gehakt. Voeg de wijn toe en breng op smaak met peper en zout.

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en laat 5 minuten zachtjes garen.

Roer de melk erdoor en breng al roerend aan de kook. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Vet de ovenschaal in met boter en bedek de bodem met aardappels. Verdeel ¼ van de geraspte kaas erover.

Maak verschillende lagen van de groenten, het gehakt en de kaas. Ga zo door tot alles op is, maar bewaar wat kaas.

Schenk de saus over de groenten en strooi er geraspte kaas over.

Bak de moussaka 30 minuten in de oven op 200 graden. Eet smakelijk!

EET JIJ VEGETARISCH?

Arjan de Bruin van restaurant De Roef in Sliedrecht bedenkt alle recepten voor dit tijdschrift. Zijn tip voor een vegetarische moussaka: ‘Eet je geen vlees? Gebruik dan vegetarisch gehakt. Of voeg een extra laag gegrilde paprika’s toe. Dat is lekker en gezond!’

MEER RECEPTEN

Ben jij nog niet uitgekookt? Dat komt goed uit. We hebben nog meer recepten voor je Klik op een afbeelding voor het recept. Veel kookplezier!

Deel dit artikel