GRIEKS
MOUSSAKA
Moussaka is een ovenschotel uit Griekenland met aubergine, courgette, aardappel, tomaten en kaas. Je kan er ook gehakt aan toevoegen. Eet smakelijk!
Welke ingrediënten heb je nodig?
![](../__@_@__images@_/stap-1.1f85ad4f9926.png)
Bak de aubergines en courgettes en laat ze uitlekken op papier. Bak de aardappelschijfjes.
![](../__@_@__images@_/stap-2.3e91c95083c3.png)
Bak de ui, de tomaten en het gehakt. Voeg de wijn toe en breng op smaak met peper en zout.
![](../__@_@__images@_/stap-3.fab7b039b3d7.png)
Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en laat 5 minuten zachtjes garen.
![](../__@_@__images@_/stap-4.9831b7397105.png)
Roer de melk erdoor en breng al roerend aan de kook. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
![](../__@_@__images@_/stap-5.21c50ec50ce1.png)
Vet de ovenschaal in met boter en bedek de bodem met aardappels. Verdeel ¼ van de geraspte kaas erover.
![](../__@_@__images@_/stap-6.03b7558377ac.png)
Maak verschillende lagen van de groenten, het gehakt en de kaas. Ga zo door tot alles op is, maar bewaar wat kaas.
![](../__@_@__images@_/stap-7.3ea1c0ad09aa.png)
Schenk de saus over de groenten en strooi er geraspte kaas over.
![](../__@_@__images@_/stap-8.a49e3ef968ce.png)
Bak de moussaka 30 minuten in de oven op 200 graden. Eet smakelijk!
![](../__@_@__images@_/arjan_de_bruin.303707d0b086.jpg)
EET JIJ VEGETARISCH?
Arjan de Bruin van restaurant De Roef in Sliedrecht bedenkt alle recepten voor dit tijdschrift. Zijn tip voor een vegetarische moussaka: ‘Eet je geen vlees? Gebruik dan vegetarisch gehakt. Of voeg een extra laag gegrilde paprika’s toe. Dat is lekker en gezond!’